Een reactie plaatsen

Uitwisselingsconcert harmonie D.O.V. overschaduwd door diefstal

Dit is een officieel persbericht van Harmonie D.O.V.

Wijchen, 16 maart 2014

Uitwisselingsconcert harmonie D.O.V. overschaduwd door diefstal

Op zaterdagavond 15 maart is het uitwisselingsconcert van de Wijchense harmonie D.O.V. met harmonie Kunst na Arbeid uit Arkel overschaduwd door diefstal van instrumenten en persoonlijke bezittingen. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. De leden van beide orkesten zijn ontdaan. Sommigen zitten nu zonder instrument.

In zaal Verploegen hielden de twee orkesten een prachtig uitwisselingsconcert waarin beiden een uur hebben gespeeld. Toen aan het eind van de avond muzikanten van D.O.V. hun instrument ophaalden voor de gezamenlijk finale, ontdekten ze de vermissing. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen half negen en half tien ’s avonds toen het publiek én de leden van harmonie D.O.V. naar de muziek van het orkest uit Arkel luisterden. De ruimte waar de instrumenten van D.O.V. en de tassen van de muzikanten lagen was op dat moment niet beheerd.

Volgens voorzitter Karin Hoogteijling valt Zaal Verploegen hierin niets te verwijten. We zijn juist erg blij dat DOV voor dit concert kosteloos gebruik kon maken van de grote zaal.

Er ontbreekt onder meer een es-klarinet en een verzilverde tenor saxofoon, diverse tassen, portemonnees en telefoons. Niet alle instrumenten zijn verzekerd. De diefstal vormt een grote domper op de prachtige avond en de leden waren achteraf dan ook zeer ontdaan. Bij de harmonie uit Arkel blijft een bittere nasmaak achter bij hun bezoek aan Wijchen. Het bestuur van Harmonie D.O.V. voelt zich als gastheer daar zeer ongemakkelijk bij.

De camerabeelden van zaal Verploegen hebben vooralsnog geen aanwijzingen richting daders opgeleverd. Getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien tussen 20.30 en 21.30 worden gevraagd zich te melden bij de harmonie of bij de politie.

 – einde persbericht –

Bekijk hier een reportage over de diefstal op Omroep Gelderland


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s