Een reactie plaatsen

Zestiger jaren (1960-2000)

Doorgaan

De zestiger jaren waren woelig. De Drumband scoorde 1e prijs concours Ede, 1e prijs concours Mook, idem in Doornenburg, Alphen en via Vroomshoop in de ereafdeling. De Harmonie had het in die tijd vaak moeilijk : terug naar de 2e afdeling. financiële problemen. Maar toch nieuwe instrumenten en concours georganiseerd in Wijchen in 1966. Het ging weer: DOV toonde juist in moeilijke jaren van haar geschiedenis, vasthoudendheid en optimisme, ook al was de groep soms behoorlijk geslonken.Juist bij een jubileum, is het terecht om daar de aandacht op te vestigen en dank te brengen aan mensen die altijd de moed hebben gehad om door te gaan.

Taptoe

In de jaren tachtig groeide de vereniging door. Veel straatoptreden, jaarlijkse jubileumconcerten en/of Kerstconcerten en niet te vergeten “de Taptoe”. In 1986 vond de eerste Taptoe op de markt plaats door de gezamenlijke Wijchense muziekverenigingen. Ter gelegenheid hiervan werd een L.P. uitgebracht “Wijchen in Klanken”. Voor de Taptoe bleek meer belangstelling dan voor de grammofoonplaat. Om het showelement te stimuleren werd een “showprijs” ingesteld die door DOV 3 maal achtereen werd gewonnen. Het 140-jarig jubileum werd in 1987 stijlvol gevierd. In april een reusachtige feesttent op de markt met 5 dagen “muziek” en in december de officiële viering in het kasteel.

Verloop

In begin jaren negentig werd de harmonie geplaagd door nogal wat verloop. Vergrijzing, mensen die naar elders vertrokken, jongeren die door studie verhuisden en muziekanten die het na “zoveel jaren voor gezien hielden” waren de oorzaken. Door oprichting van een leerlingenorkest en ledenwervingsacties bij scholen werd een basis gelegd voor de continuïteit. Door versnelde doorstroming van het leerlingenorkest naar de Harmonie is de bezetting flink toegenomen, maar aanvulling is nog steeds gewenst. De Drumband groeide flink door de jaren 90, naar circa 15 leden, en ze traden samen met de harmonie, maar ook alleen met succes op.

Groepsfoto Slagharen 1986

Groepsfoto Slagharen 1986

DOV anno 2006

DOV anno 2006

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: